Het kiezen van uw trouwalbum

Bijzondere trouwlocaties in Friesland

Er zijn veel trouwlocaties in Friesland voor stellen die op zoek zijn naar een unieke en sfeervolle plek om hun bruiloft te vieren. Of je nu op zoek bent naar een romantische locatie aan het water of juist een historische locatie vol karakter, in Friesland is voor ieder wat wils. Het zijn teveel prachtige trouwlocaties om op te noemen, maar hieronder toch een greep uit de vele mogelijkheden (in willekeurige volgorde).

1. Trouwlocatie Beetsterzwaag: Landgoed Lauswolt

Een van de meest populaire trouwlocaties in Friesland is het prachtige landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. Dit historische landgoed beschikt over een romantisch kasteel, een prachtig park en een schitterende tuin. Het is de perfecte plek  voor een sprookjesachtige bruiloft. Het landgoed is omgeven door prachtige tuinen en bossen, waardoor het een idyllische locatie is voor een onvergetelijke huwelijksdag.

Als trouwlocatie biedt Landgoed Lauswolt diverse mogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om zowel de ceremonie als de receptie, het diner en het feest op één locatie te houden. Er zijn verschillende ruimtes beschikbaar, zoals de ‘Koepelzaal’, de ‘Kleine Zaal’ en het ‘Koetshuis’, die allemaal hun eigen charme en sfeer hebben.

Daarnaast heeft het landgoed ook verschillende bruidssuites en overnachtingsmogelijkheden voor gasten, zodat je je bruiloft kunt vieren en overnachten op dezelfde locatie. Het personeel van het landgoed staat bekend om hun uitstekende service en gastvrijheid, waardoor je op de dag zelf volledig kunt ontspannen en genieten.

2. Trouwlocatie Lemmer: Woudagemaal

Het Woudagemaal in Lemmer is een verrasende maar erg populaire trouwlocatie in Friesland. Het is het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Dit UNESCO Werelderfgoed is een bijzonder industrieel monument en biedt een unieke en industriële sfeer voor een huwelijksceremonie.

Het gemaal heeft een aantal prachtige ruimtes die beschikbaar zijn voor bruiloften, waaronder de indrukwekkende machinehal. Deze hal heeft een hoge plafondhoogte en is omgeven door de originele stoommachines, wat een unieke en sfeervolle ambiance creëert. Er zijn ook andere ruimtes beschikbaar, zoals het educatiecentrum en de filmzaal.

Het Woudagemaal biedt verschillende arrangementen aan voor bruiloften, waarbij je de keuze hebt uit een ceremonie, receptie, diner en feest op locatie. Het personeel van het gemaal staat bekend om hun vriendelijkheid en professionaliteit, en zal er alles aan doen om je huwelijksdag tot een onvergetelijke ervaring te maken.

Een bijkomend voordeel van het Woudagemaal is dat je gasten kunnen genieten van een rondleiding door het gemaal en meer kunnen leren over de rijke geschiedenis van deze bijzondere locatie. Het gemaal is ook gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

3. Trouwlocatie Oenkerk: Staniastate

Ook hoog op de lijst met populaire trouwlocaties in Friesland is Landgoed Stania State in Oenkerk. Dit is voor mij om de hoek.

Landgoed Stania State is een prachtige trouwlocatie gelegen in het Friese dorp Oenkerk. Het landgoed is omgeven door een schitterend park en biedt verschillende sfeervolle ruimtes voor een huwelijksceremonie, receptie, diner en feest.

De huwelijksceremonie kan plaatsvinden in de voormalige boerderij van het landgoed, die is omgebouwd tot een stijlvolle en intieme trouwzaal. Hier kan je elkaar het jawoord geven omringd door de historische sfeer van de boerderij. Na de ceremonie is er op het landgoed veel mogelijk, van een receptie op het terras tot een diner in de Oranjerie.

De Oranjerie is een prachtige ruimte met grote ramen en uitzicht op het park, die perfect is voor een sfeervol diner. De ruimte is flexibel in te delen en kan volledig naar wens worden gedecoreerd. Voor het feest kan je terecht in de sfeervolle schuur, waar je kunt dansen tot in de late uurtjes.

Landgoed Stania State biedt verschillende arrangementen aan voor bruiloften, waaronder een volledig verzorgde dag van ceremonie tot feest. Het personeel van het landgoed staat bekend om hun gastvrijheid en professionaliteit, waardoor je huwelijksdag tot in de puntjes wordt verzorgd.

4. Trouwlocatie Dokkum: Brouwerij Dockum

Wil je een trouwerij in een brouwerij? Dat kan!  Brouwerij Dockum heeft een pachtige ruimte met een terras op de begane grond en een overkapte ruimte op de verdieping. Vanuit de zaal heb je door een glazen wand een prachtige kijk op de grote koperen ketels. Hapjes en drankjes gegarandeerd goed.

Brouwerij Dockum is een unieke trouwlocatie gelegen in Dokkum in Friesland. De brouwerij biedt een industriële maar toch sfeervolle setting voor een huwelijksceremonie, receptie, diner en feest.

De huwelijksceremonie kan plaatsvinden in de karakteristieke brouwerijhal, omgeven door de roestvrijstalen tanks en het geurige aroma van het bier. Het industriële karakter van de brouwerij zorgt voor een unieke en onvergetelijke sfeer tijdens de ceremonie. Na de ceremonie kan er worden geproost op het huwelijk met een vers gebrouwen biertje in de gezellige proefruimte.

Voor het diner kan je terecht in de sfeervolle bovenzaal, die is ingericht met een industriële inrichting en grote ramen met uitzicht op het historische centrum van Dokkum. Het menu kan volledig worden aangepast aan jouw wensen, met bijpassende bieren uit eigen brouwerij. Voor het feest kan je terugkeren naar de brouwerijhal, die is omgetoverd tot een sfeervolle feestzaal.

Brouwerij Dockum biedt verschillende arrangementen aan voor bruiloften, waaronder een volledig verzorgde dag van ceremonie tot feest. Het personeel van de brouwerij staat bekend om hun gastvrijheid en expertise op het gebied van bier, waardoor je huwelijksdag gegarandeerd een unieke en onvergetelijke ervaring wordt.

5. Trouwlocatie Oranjewoud: Landgoed Oranjewoud

Dan het prachtige landgoed Oranjewoud bij Heerenveen. Dit landgoed beschikt over een schitterende villa, een romantisch park en een prachtige orangerie, waardoor het de perfecte locatie is voor een stijlvolle en elegante bruiloft.

Landgoed Oranjewoud is een prachtige trouwlocatie gelegen in het gelijknamige dorp Oranjewoud, vlakbij Heerenveen in Friesland. Het landgoed is omgeven door een schitterend park en biedt verschillende sfeervolle ruimtes voor een huwelijksceremonie, receptie, diner en feest.

De huwelijksceremonie kan plaatsvinden in de karakteristieke Oranjerie, die is omgeven door een schitterende tuin. De Oranjerie is een lichte en ruime zaal met grote ramen en een terras, waar je kan genieten van het uitzicht op het park. Na de ceremonie kan er worden geproost op het huwelijk op het terras of in de gezellige lounge van de Oranjerie.

Voor het diner kan je terecht in het prachtige landhuis, dat is omgebouwd tot een sfeervol restaurant. Het restaurant biedt uitzicht op het park en heeft een open haard die zorgt voor extra sfeer. Het menu kan volledig worden aangepast aan jouw wensen en er wordt gebruik gemaakt van verse en lokale ingrediënten.

Voor het feest kan je terugkeren naar de Oranjerie, die kan worden omgetoverd tot een sfeervolle feestzaal. De Oranjerie biedt genoeg ruimte voor een dansvloer en er kan worden gezorgd voor een DJ of live muziek.

Landgoed Oranjewoud biedt verschillende arrangementen aan voor bruiloften, waaronder een volledig verzorgde dag van ceremonie tot feest. Het personeel van het landgoed staat bekend om hun gastvrijheid en professionaliteit, waardoor je huwelijksdag tot in de puntjes wordt verzorgd.

6. Trouwlocatie Leeuwarden; De Kanselarij

Het historische pand van de Kanselarij in Leeuwarden beschikt over een sfeervolle binnenplaats en verschillende stijlvolle zalen, waardoor het een unieke en bijzondere plek is om elkaar het jawoord te geven.

De Kanselarij is een unieke trouwlocatie gelegen in het hart van Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland. Het historische gebouw was ooit de zetel van de provinciale overheid, maar is tegenwoordig een multifunctioneel gebouw waarin verschillende activiteiten en evenementen plaatsvinden. Het is een prachtige locatie voor een huwelijksceremonie, receptie, diner en feest.

De huwelijksceremonie kan plaatsvinden in de sfeervolle Statenzaal, die is omgeven door prachtige wandtapijten en schilderijen uit de 18e en 19e eeuw. De Statenzaal biedt genoeg ruimte voor een grote groep gasten en heeft een unieke sfeer door de historische uitstraling van het gebouw.

Voor het diner kan je terecht in de fraai ingerichte Kanselarijzaal, die zich bevindt op de eerste verdieping van het gebouw. De zaal biedt uitzicht op het Wilhelminaplein en is ingericht met moderne meubels en kunstwerken. Het menu kan volledig worden aangepast aan jouw wensen, met gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.

Voor het feest kan je terecht in de Kanselarijbar, die is gelegen op de begane grond van het gebouw. De bar heeft een trendy en industriële uitstraling en biedt genoeg ruimte voor een gezellig feest met een DJ of live muziek.

Trouwlocatie Dokkum

7. Trouwlocatie Ysbrechtum: Landgoed Epemastate

Een andere bijzondere trouwlocatie in Friesland is Landgoed Epemastate in Ysbrechtum. Sinds 2022 zit hier een andere eigenaar. Dit prachtige landgoed is omgeven door water en beschikt over een karakteristieke kop-hals-romp boerderij uit de 17e eeuw. Hier kun je elkaar het ja-woord geven in de romantische boomgaard of genieten van een intiem feest in de sfeervolle Deel.

Landgoed Epemastate is een prachtige trouwlocatie gelegen in Ysbrechtum, in de provincie Friesland. Het is een unieke locatie met een rijke geschiedenis en een adembenemende omgeving. Het landgoed bestaat uit een 17e-eeuws kasteel, omringd door een weelderige tuin en een park met eeuwenoude bomen.

Het kasteel van Epemastate is een indrukwekkend gebouw dat dateert uit de 17e eeuw. Het heeft een rijke geschiedenis en is in de loop der jaren zorgvuldig gerestaureerd. Het interieur van het kasteel is stijlvol en elegant, met prachtige kamers en een imposante trappenhuis.

Het landgoed beschikt over verschillende zalen die geschikt zijn voor huwelijksceremonies, recepties, diners en feesten. Zo is er bijvoorbeeld de ridderzaal, die perfect is voor een intieme ceremonie of een sfeervol diner. De zaal is prachtig ingericht met historische elementen en biedt een romantische sfeer.

Voor grotere gezelschappen is er de oranjerie, een lichte en luchtige ruimte met uitzicht op de tuin en het park. De oranjerie is geschikt voor grotere recepties en diners en kan worden omgetoverd tot een feestzaal met een dansvloer en een DJ.

Het landgoed heeft ook een prachtige tuin en park, die een geweldige achtergrond bieden voor trouwfoto’s. Het park heeft vele prachtige bomen, een vijver en een fontein. In de tuin staan verschillende sculpturen en beelden.

Bovendien is er op het landgoed ook de mogelijkheid om te overnachten. Er zijn verschillende luxe kamers en suites beschikbaar die van alle gemakken zijn voorzien. Zo kan je als bruidspaar na afloop van het feest nog heerlijk nagenieten in alle rust.

Het team van Landgoed Epemastate zorgt ervoor dat je huwelijksdag tot in de puntjes wordt verzorgd. Ze bieden verschillende arrangementen aan voor bruiloften, waaronder een volledig verzorgde dag van ceremonie tot feest. Het personeel van het landgoed staat bekend om hun gastvrijheid en professionaliteit, waardoor je huwelijksdag een onvergetelijke ervaring wordt.

8. Trouwlocatie Leeuwarden: dierentuin Aquazoo

Voor een unieke trouwlocatietussen de dieren kan je terecht bij Aquazoo Friesland in Leeuwarden.

Aquazoo Friesland ligt in Leeuwarden, in de provincie Friesland. Het is een dierentuin met een groot scala aan diersoorten, waaronder zeehonden, otters, pinguïns, krokodillen en verschillende soorten vogels. Het is dan ook een prachtige en bijzondere locatie voor een huwelijksceremonie, receptie, diner of feest.

De trouwceremonie kan plaatsvinden in de speciaal ingerichte ruimte binnen het park, waar je omringd bent door het prachtige groen en de dieren. De ceremonie kan buiten plaatsvinden in het bijzondere decor van de dierentuin, waarbij je de mogelijkheid hebt om tussen de dieren te trouwen, bijvoorbeeld bij het zeeleeuwenverblijf of bij de pinguïns.

Na de ceremonie is er de mogelijkheid om te genieten van een receptie of diner op een van de sfeervolle locaties binnen het park. Zo is er bijvoorbeeld het sfeervolle Zeeleeuwentheater, waarbij je omringd bent door de zeeleeuwen en hun kunstjes. Of kies voor het gezellige Safari Restaurant, waar je kunt genieten van een heerlijk diner omringd door de dieren.

Ook is het mogelijk om een feest te organiseren op deze unieke locatie. Het park biedt verschillende feestlocaties aan, zoals het Krokodillenhuis, het Aviary Café en het Hertenkamp. Hierbij heb je de mogelijkheid om te genieten van een heerlijk feest met vrienden en familie in een unieke en bijzondere omgeving.

De medewerkers van Aquazoo Friesland zorgen ervoor dat je dag tot in de puntjes wordt verzorgd. Ze bieden verschillende arrangementen aan voor bruiloften, waarbij alles tot in de details wordt geregeld. Het personeel staat bekend om hun gastvrijheid en professionaliteit, waardoor je huwelijksdag een onvergetelijke ervaring wordt.

9. Trouwlocatie Bolsward: Martinikerk

Als je op zoek bent naar een historische en sfeervolle trouwlocatie, dan is de Martinikerk in Bolsward een prachtige optie. Deze kerk stamt uit de 13e eeuw en heeft een bijzondere uitstraling en sfeer. Hier kun je elkaar het ja-woord geven temidden van het historische decor en genieten van een intieme ceremonie.

De Martinikerk is een prachtige, historische kerk gelegen in het hart van Bolsward, in de provincie Friesland. Het is een populaire trouwlocatie in Friesland vanwege de indrukwekkende architectuur en sfeervolle ambiance.

De Martinikerk biedt verschillende ruimtes aan voor een huwelijksceremonie, waaronder het schip van de kerk en de zijbeuken. Het schip van de kerk is het grootste en meest indrukwekkende deel van de kerk en biedt ruimte aan grote gezelschappen. De zijbeuken zijn smaller en intiemer en bieden plaats aan kleinere gezelschappen.

De kerk heeft een prachtig interieur met hoge plafonds, grote ramen en indrukwekkende pilaren. De kerk is bovendien voorzien van een uitstekend geluidssysteem en verlichting, zodat de huwelijksceremonie goed te volgen is voor alle gasten.

Na de huwelijksceremonie is er de mogelijkheid om een receptie te houden in de Martinikerk. De kerk heeft hiervoor verschillende ruimtes, waaronder het schip van de kerk en de consistorie. Deze ruimtes zijn sfeervol en bieden voldoende ruimte voor een gezellige receptie met familie en vrienden.

Het is ook mogelijk om een diner of feest te organiseren in de Martinikerk. De kerk biedt verschillende arrangementen aan, waaronder een walking dinner of buffet. Ook kan de kerk worden omgetoverd tot een sfeervolle feestlocatie, waarbij de indrukwekkende architectuur en verlichting bijdragen aan de feestelijke sfeer

10. Trouwlocatie Allingawier: Allingastate

Allingastate in Allingawier is ook een schitterende trouwlocatie in Friesland. Dit landgoed is omgeven door groen en beschikt over een romantische kerkruïne en diverse sfeervolle zalen. Hier kun je genieten van een intieme ceremonie en een feest omringd door historie en natuur.
Allingastate is een prachtige, historische locatie gelegen in het pittoreske dorpje Allingawier, in de provincie Friesland. Het is een populaire trouwlocatie vanwege de mooie tuin, het authentieke interieur en de romantische sfeer die er hangt.

Allingastate is een voormalige adellijke woning uit de 17e eeuw en heeft een rijke geschiedenis. De locatie heeft een schitterende tuin met diverse terrassen en mooie doorkijkjes. De tuin is een ideale plek om een huwelijksceremonie te houden, maar ook om een receptie, diner of feest te organiseren.

Binnen in de Allingastate vind je diverse ruimtes die geschikt zijn voor een huwelijksceremonie, receptie, diner of feest. De stijlvolle en sfeervolle inrichting met antieke meubels en een open haard zorgen voor een romantische sfeer. Je kunt kiezen uit verschillende ruimtes, zoals de salon, de eetkamer, de keuken en de bibliotheek.

Allingastate biedt verschillende arrangementen aan, waaronder een ontvangst met koffie en gebak, een huwelijksdiner en een feestavond. De catering wordt verzorgd door een professioneel team en er is veel mogelijk op het gebied van menu’s en drankarrangementen.

Op het terrein van Allingastate vind je bovendien een Bed & Breakfast, waar jij en je gasten kunnen overnachten. De kamers zijn stijlvol en comfortabel ingericht en bieden uitzicht op de tuin. Zo kun je samen met je gasten nog even nagenieten van de bijzondere dag

11. Trouwlocatie Dokkum: Bonifatiuskapel

De Bonifatiuskapel in Dokkum is een prachtige, unieke en historische trouwlocatie in Dokkum. Deze kapel is gebouwd ter ere van de heilige Bonifatius, die in de 8e eeuw missionaris was in deze regio. De kapel staat bekend om zijn prachtige Romaanse architectuur en zijn bijzondere geschiedenis, en is daarmee een bijzondere locatie voor een huwelijksceremonie.

Als trouwlocatie biedt de Bonifatiuskapel een intieme en sfeervolle setting voor huwelijksvoltrekkingen. De kapel is klein, maar heeft een prachtig interieur met een altaar, glas-in-loodramen en oude fresco’s. De warme sfeer van de kapel zorgt voor een intieme en romantische sfeer die perfect past bij een huwelijksceremonie. Door de half-open constructie en het centrale grasveld heb je het idee dat je buiten zit. Het prachtige altaar en de zitbanken zijn echter overkapt en beschut, dus ook als het regent valt je ceremonie niet in het water. De kapel is geschikt voor zowel kleine als grote gezelschappen. Het park waar het in ligt is erg geschikt voor buitenactiviteiten.

De kapel is vernoemd naar de beroemde heilige Bonifatius, die in 754 na Christus dichtbij Dokkum werd vermoord. De kapel werd in de 11e eeuw gebouwd en was oorspronkelijk bedoeld als kloosterkapel. Na een grondige renovatie in de 20e eeuw is de kapel weer in oude glorie hersteld en is het een populaire trouwlocatie geworden.

suggesties?

Uiteraard is dit lijstje niet compleet. Het is een kleine greep uit de vele bijzondere locaties die Friesland heeft. Suggesties voor locaties die hier echt bij moeten staan kunnen worden gestuurd aan info@trouwfotos.nl