Wie ben ik

Natúúrlijk gaat het uiteindelijk om u. Maar u kijkt op deze pagina omdat u iets meer wilt weten over mij. U zoekt een trouwfotograaf voor uw huwelijk zonder geposeerde trouwfoto’s,  iemand die emoties vastlegt. U wilt zelf uw trouwalbum kiezen en een fotograaf waar u zich gemakkelijk bij voelt. Daarom hier wat over mij over mij als trouwfotograaf.

Mijn naam is Tim Groeneveld, ik ben liefhebbend getrouwd en woon sinds het jaar 2000 met mijn eigen bruid in Dokkum, Friesland. Ik heb een tweede uitvalsbasis in Epe, Gelderland.  Van onze drie kinderen woont alleen de jongste nog thuis. Ik ben geboren in Emmen. Ik heb gewoond rondom de stad Groningen, in de Randstad en nu in Friesland. Ik geniet van het wonen in Friesland maar toch brengen we regelmatig een weekend door in Epe. Het is fijn daar te onthaasten, om samen door het bos te lopen en even op een terrasje te gaan zitten.

Ik fotografeer sinds 2013. We maakten toen een rondreis door Florida en ik had er mijn eerste spiegelreflexcamera voor gekocht. Ik merkte daar hoe leuk ik het vond om hiermee bezig te gaan, het smaakte naar meer!

Fotograaf Tim Groeneveld

Weer thuis ben ik mij gaan verdiepen in de theorie achter de fotografie en ben ik veel gaan oefenen. De camera ging van de automatische stand af en ik ging de foto’s ook nabewerken. Ik werd vrijwilliger voor de lokale omroep RTV NOF en voor VPRO’s 3voor12 Friesland en specialiseerde me in concertfotografie. Dit heb ik bij elkaar een jaar of acht gedaan. Het was erg leuk om te doen en ik merkte dat mijn foto’s in dit wereldje gewaardeerd werden.  Omdat ik meer contact wilde met de mensen die ik fotografeerde ben ik naast de concertfotografie ook modelfotografie gaan doen.

Trouwfotografie stond redelijk vanaf het begin wel op mijn doelenlijstje maar ik wilde zeker zijn van mijzelf en in vrijwel alle omstandigheden het juiste beeld uit de camera kunnen halen.  Vanwege de sterk wisselende moeilijke lichtomstandigheden bij concertfotografie is dit een goede leerschool geweest en eind 2019 nam ik definitief het besluit om de fotografie professioneel op te pakken. Ik heb me ingeschreven bij de KvK in Leeuwarden als bedrijfs- en trouwfotograaf. Hoewel ik met plezier nog zakelijke shoots en familieshoots doe verschoof mijn focus steeds meer naar bruiloften.

Soms doe ik nog wel eens modelfotografie op TFP-basis. Gewoon omdat ik dat leuk vind of omdat ik iets nieuws wil uitproberen.

Oh ja. Naast de fotografie heb ik nog een baan als ICT-er.

Reviews

Tim is echt een aanrader! Prachtige foto’s van onze trouwdag en onopvallend aanwezig. Op de juiste momenten de perfecte foto! Ook de kinderen heeft hij mooi op de foto gekregen. Kortom, een aanrader!

Beste Tim, je maakte onze trouwreportage tot een feestje. Prachtig mooie foto’s in mooi album. Verzorgd, relaxt en gezellig ongedwongen. Zijn blij dat we jou erbij hadden. Wij bevelen jou zekers aan. Liefs, Henk en Corry

We hebben een hele goede ervaring met Tim van Trouwfoto’s Nederland gehad bij onze bruiloft.
Een aantal dagen van te voren hebben we samen de omgeving verkend en mooie plekken gevonden voor de foto’s. Op de bruiloft zelf was hij bescheiden, maar wel aanwezig voor vele leuke spontane foto’s. Maar uiteraard ook voor de gebruikelijke groepsfoto’s.
Hij maakt goed gebruik van aanwezige kleuren en heeft een aantal suggesties gedaan wat uiteindelijk hele leuke foto’s werden.
Het boek is heel erg mooi geworden, we zijn er superblij mee.

Tim nam als onze trouwfotograaf alle tijd om onze wensen door te spreken. Hij was heel flexibel toen onze trouwlocatie nog wijzigde. Op de dag zelf was Tim echt op de achtergrond aanwezig. Bedankt Tim, voor het vastleggen van de prachtige geniet momentjes en details. We hebben ontspannen voor je lens gestaan, prachtig om terug te kijken!

Tim maakte goed en snel een selectie. We kregen de volgende dag al foto’s om na te kunnen genieten. We zijn heel blij met het (online) fotoalbum om zo steeds weer na te genieten van de prachtige dag!

In Tim vonden we een fantastische fotograaf. Mede dankzij hem is onze trouwdag op 220222 onvergetelijk geworden. Tim wist naast de prachtige foto’s ook op een ongedwongen manier contact te leggen met de gasten. Daardoor staat iedereen mooi op de foto zonder gespannen te zijn. Hartelijk dank Tim!

Tim heeft op onze trouwdag geweldige foto’s gemaakt! Hele mooie foto’s van ons, maar ook zeker van veel verschillende gasten. Heel erg blij mee! Het was ook erg fijn om, voordat de nabewerking klaar was, alvast een voorproefje te ontvangen van een aantal foto’s. Samen met alle foto’s, ontvingen we een slideshow waarin de foto’s verwerkt waren. Lekker achterover leunen en nagenieten van onze prachtige dag!

Snel reagerend, vriendelijke man, duidelijk.

MEER INFORMATIE/OFFERTE
Alle Trouwalbums
PORTFOLIO