Wie ben ik

Mijn naam is Tim Groeneveld, ik ben trouwfotograaf en woon in Dokkum.  Ik heb een tweede uitvalsbasis in Epe, Gelderland.  Ik fotografeer sinds 2013. We maakten toen een rondreis door Florida en ik had er mijn eerste spiegelreflexcamera voor gekocht. Ik merkte daar hoe leuk ik het vond om hiermee bezig te gaan, het smaakte naar meer!

Fotograaf Tim Groeneveld

Terug in Dokkum ben ik mij gaan verdiepen in de theorie achter de fotografie en ben ik veel gaan oefenen. De camera ging van de automatische stand af en ik ging de foto’s ook nabewerken. Ik werd vrijwilliger voor de lokale omroep RTV NOF en voor VPRO’s 3voor12 Friesland en specialiseerde me in concertfotografie in Friesland en wijde omgeving. Dit heb ik bij elkaar een jaar of acht gedaan. Het was erg leuk om te doen en ik merkte dat mijn foto’s in dit wereldje gewaardeerd werden.  Omdat ik meer contact wilde met de mensen die ik fotografeerde ben ik naast de concertfotografie ook modelfotografie gaan doen.

Trouwfotografie stond vanaf het begin wel op mijn doelenlijstje maar ik wilde zeker zijn van mijzelf en in vrijwel alle omstandigheden het juiste beeld uit de camera kunnen halen.  Vanwege de sterk wisselende moeilijke lichtomstandigheden bij concertfotografie heb ik het daarmee goed kunnen leren en eind 2019 nam ik definitief het besluit om de fotografie professioneel op te pakken. Ik heb me ingeschreven bij de KvK in Leeuwarden als bedrijfs- en trouwfotograaf en ben een opleiding beroepsfotograaf gaan doen. Hoewel ik met plezier nog zakelijke shoots en familieshoots doe verschoof mijn focus steeds meer naar bruiloften.

Soms doe ik nog wel eens modelfotografie op TFP-basis. Gewoon omdat ik dat leuk vind of omdat ik iets nieuws wil uitproberen.

Oh ja. Naast de fotografie heb ik nog een baan als ICT-er.

Reviews

Tim is echt een aanrader! Prachtige foto’s van onze trouwdag en onopvallend aanwezig. Op de juiste momenten de perfecte foto! Ook de kinderen heeft hij mooi op de foto gekregen. Kortom, een aanrader!

Beste Tim, je maakte onze trouwreportage tot een feestje. Prachtig mooie foto’s in mooi album. Verzorgd, relaxt en gezellig ongedwongen. Zijn blij dat we jou erbij hadden. Wij bevelen jou zekers aan. Liefs, Henk en Corry

We hebben een hele goede ervaring met Tim van Trouwfoto’s Nederland gehad bij onze bruiloft.
Een aantal dagen van te voren hebben we samen de omgeving verkend en mooie plekken gevonden voor de foto’s. Op de bruiloft zelf was hij bescheiden, maar wel aanwezig voor vele leuke spontane foto’s. Maar uiteraard ook voor de gebruikelijke groepsfoto’s.
Hij maakt goed gebruik van aanwezige kleuren en heeft een aantal suggesties gedaan wat uiteindelijk hele leuke foto’s werden.
Het boek is heel erg mooi geworden, we zijn er superblij mee.

In Tim vonden we een fantastische fotograaf. Mede dankzij hem is onze trouwdag op 220222 onvergetelijk geworden. Tim wist naast de prachtige foto’s ook op een ongedwongen manier contact te leggen met de gasten. Daardoor staat iedereen mooi op de foto zonder gespannen te zijn. Hartelijk dank Tim!

We hebben de samenwerking met Tim als heel prettig ervaren. Tim was erg betrokken en dacht veel met ons mee. Wat wij heel prettig vonden was dat Tim op onze grote dag heel zelfstandig en enthousiast te werk ging. Hij wachtte niet totdat wij vroegen om bepaalde foto’s, hij nam zelf, op een prettige manier het initiatief. Zijn werk heeft prachtige foto’s opgeleverd die wij voor altijd zullen koesteren. Ook in het contact tussendoor is Tim heel benaderbaar en communiceert duidelijk. Zeker een aanrader voor elke trouwdag.

Tim was voor onze bruiloft de perfecte fotograaf. We hebben vrijwel niet gemerkt dat hij aanwezig was, met uitzondering van de fotoshoot. Tim is echt een vakman en let heel erg op de details. Wij zijn zelf niet snel tevreden met foto’s die gemaakt worden, maar alle foto’s die Tim heeft gemaakt vonden wij mooi. Dus Tim is wat ons betreft echt een aanrader als fotograaf bij de bruiloft.

Tim heeft op onze trouwdag geweldige foto’s gemaakt! Hele mooie foto’s van ons, maar ook zeker van veel verschillende gasten. Heel erg blij mee! Het was ook erg fijn om, voordat de nabewerking klaar was, alvast een voorproefje te ontvangen van een aantal foto’s. Samen met alle foto’s, ontvingen we een slideshow waarin de foto’s verwerkt waren. Lekker achterover leunen en nagenieten van onze prachtige dag!

Snel reagerend, vriendelijke man, duidelijk.

Lieve Tim, vanochtend heb ik de prachtige foto’s mogen aanschouwen. Ik ben erg verrast (zoooo mooi)en super blij dat jij de foto’s hebt gemaakt. Nu staat de bijzondere huwelijksdag vast om in de toekomst terug te kijken en ervan te genieten. Ook de spontaniteit is op de foto’s terug te zien. Heel fijn. Ook prachtig met de drone trouwens.

Rianne

Wow, wat een geweldige fotograaf is Tim. Totaal niet gemerkt dat hij aanwezig was op onze trouwdag. En de kwaliteit van de foto’s, echt waanzinnig. Super fijne man in omgang en alles is bespreekbaar. Foto’s en album hebben we Super snel ontvangen en genieten we met volle teugen van. Voor ons de absolute nummer 1. Voor iedereen die gaat trouwen, we raden Tim echt aan.

Angeline en Heike

Tim nam als onze trouwfotograaf alle tijd om onze wensen door te spreken. Hij was heel flexibel toen onze trouwlocatie nog wijzigde. Op de dag zelf was Tim echt op de achtergrond aanwezig. Bedankt Tim, voor het vastleggen van de prachtige geniet momentjes en details. We hebben ontspannen voor je lens gestaan, prachtig om terug te kijken!

Tim maakte goed en snel een selectie. We kregen de volgende dag al foto’s om na te kunnen genieten. We zijn heel blij met het (online) fotoalbum om zo steeds weer na te genieten van de prachtige dag!

Niels Baas
Niels Baas
2023-06-16
Tim was voor onze bruiloft de perfecte fotograaf. We hebben vrijwel niet gemerkt dat hij aanwezig was, met uitzondering van de fotoshoot. Tim is echt een vakman en let heel erg op de details. Wij zijn zelf niet snel tevreden met foto’s die gemaakt worden, maar alle foto’s die Tim heeft gemaakt vonden wij mooi. Dus Tim is wat ons betreft echt een aanrader als fotograaf bij de bruiloft.
Roselique Otten
Roselique Otten
2023-03-04
We hebben de samenwerking met Tim als heel prettig ervaren. Tim was erg betrokken en dacht veel met ons mee. Wat wij heel prettig vonden was dat Tim op onze grote dag heel zelfstandig en enthousiast te werk ging. Hij wachtte niet totdat wij vroegen om bepaalde foto's, hij nam zelf, op een prettige manier het initiatief. Zijn werk heeft prachtige foto's opgeleverd die wij voor altijd zullen koesteren. Ook in het contact tussendoor is Tim heel benaderbaar en communiceert duidelijk. Zeker een aanrader voor elke trouwdag.
Joanne van den Berg
Joanne van den Berg
2022-09-07
Tim nam als onze trouwfotograaf alle tijd om onze wensen door te spreken. Hij was heel flexibel toen onze trouwlocatie nog wijzigde. Op de dag zelf was Tim echt op de achtergrond aanwezig. Bedankt Tim, voor het vastleggen van de prachtige geniet momentjes en details. We hebben ontspannen voor je lens gestaan, prachtig om terug te kijken! Tim maakte goed en snel een selectie. We kregen de volgende dag al foto's om na te kunnen genieten. We zijn heel blij met het (online) fotoalbum om zo steeds weer na te genieten van de prachtige dag!
petra wiersma
petra wiersma
2022-07-12
In Tim vonden we een fantastische fotograaf. Mede dankzij hem is onze trouwdag op 220222 onvergetelijk geworden. Tim wist naast de prachtige foto’s ook op een ongedwongen manier contact te leggen met de gasten. Daardoor staat iedereen mooi op de foto zonder gespannen te zijn. Hartelijk dank Tim!
Corry van Schepen - Koning
Corry van Schepen - Koning
2022-06-29
Beste Tim, je maakte onze trouwreportage tot een feestje. Prachtig mooie foto's in mooi album. Verzorgd, relaxt en gezellig ongedwongen. Zijn blij dat we jou erbij hadden. Wij bevelen jou zekers aan. Liefs, Henk en Corry
Joke Dijck
Joke Dijck
2022-05-11
We hebben een hele goede ervaring met Tim van Trouwfoto's Nederland gehad bij onze bruiloft. Een aantal dagen van te voren hebben we samen de omgeving verkend en mooie plekken gevonden voor de foto's. Op de bruiloft zelf was hij bescheiden, maar wel aanwezig voor vele leuke spontane foto's. Maar uiteraard ook voor de gebruikelijke groepsfoto's. Hij maakt goed gebruik van aanwezige kleuren en heeft een aantal suggesties gedaan wat uiteindelijk hele leuke foto's werden. Het boek is heel erg mooi geworden, we zijn er superblij mee.