Een trouwalbum is de perfecte manier om al de mooie foto’s te bewaren en te delen met vrienden en familie. Het is een tastbare herinnering aan een heerlijke dag, erg leuk in het begin en elk jaar meer waardevol. Het is belangrijk om een album te kiezen dat bij je past.

Kies zelf je trouwalbum-foto’s

Het vullen van een trouwalbum kan best een uitdaging zijn omdat je honderden foto’s hebt om uit te kiezen. Kijk er op je gemak samen naar welke foto’s je absoluut wilt opnemen. Bedenk ook dat een trouwalbum niet alleen bedoeld is om te laten zien aan anderen, maar ook om jezelf en je partner nog jarenlang te laten terugdenken aan deze dag. Kies daarom foto’s die voor jullie beiden belangrijk zijn en die de sfeer en emoties van de dag goed weergeven. Zo zal je jaren later nog steeds genieten van dit mooie herinneringsalbum. Als je er niet uitkomt wil ik best een voorzet geven maar het is natuurlijk het leukste als het van jullie zelf komt. Zo ben je er zeker van dat je een prachtig album krijgt dat de belangrijkste momenten van jullie trouwdag op een mooie manier vastlegt.

Wat kost een trouwalbum?

Wat kost een trouwalbum dan?  Een lay flat album uit de webshop begint bij €127,95 en een Konpoli album bij €250,-
Voor een  album adviseer ik een afmeting van 30×30 cm en een minimum van 30 pagina’s.

Je kan een album kiezen uit de online winkel die je benadert via je online album (voorbeeld) of voor een Konpoli-album zoals hieronder getoond.

De pagina’s van de Konpoli-albums hebben een kern van PVC. Ze zijn daardoor erg solide en kreuken niet.

De Konpoli albums zijn leverbaar met een linnen, kunstleren of leren omslag in een groot aantal kleuren en verschillende opties. Laat je dus niet leiden door de kleur of het materiaal van het voorbeeld. Kunstleer is erg populair en ik vind dat terecht. Het is vuilafstotend en erg mooi.
Je kan kiezen voor een van de onderstaande Konpoli albums:

Album Amara

De omslag van dit album heeft 2 delen. Het grootste deel (2/3) bestaat uit de foto die jullie ervoor uitkiezen. Het heeft een dubbele stikrand over de scheiding van het materiaal en de foto. Kies je eigen materiaal en kleur voor de omslag.

Album Callia

De omslag van dit album bestaat uit 2 delen, gecombineerd met een foto in het midden van de omslag en dubbele stikrand langs de foto en het materiaal.

Album Cosmo

Het Trouwalbum Cosmo onderscheidt zich door de bijzondere plaats en afmeting van de foto op de voorkant. Deze is hierdoor erg geschikt voor een spannende ‘sneak preview’ van één van de foto’s in het album, of gewoon voor een foto die op die plaats op dat formaat erg mooi uitkomt. De foto ligt enigszins verdiept in de omslag. Ik heb van dit album een inkijkexemplaar beschikbaar.

Album Diana

De omslag van het trouwalbum Diana kan uitgevoerd worden in de materialen linnen,kunstleer of leer. Het heeft een in plaats voor de foto die zich aanpast aan de verhoudingen van het album zelf. Bij een album van 30×30 cm bijvoorbeeld is de foto 15×16 cm en bij een album van 35×25 cm is de afmeting van de foto 18×13 cm.

Album Hera

Trouwalbum Hera is in alle normale formaten leverbaar met een staande foto op de voorkant. Het formaat van de foto is afhankelijk van het formaat van het album. Bij een album van 30×30 cm is de afmeting van de foto 8,5 x 22 cm. Er kan ook een een UV print of embossing op dit album geplaatst worden.

Album Maya

Trouwalbum Maya is leverbaar in alle gangbare materialen: Leer, kunstleer en linnen. Naar keuze met embossing, folie embossing of UV-print. Het album is afgewerkt met stiksel in een bijpassende kleur of een afwijkende kleur naar keuze. Deze stikrand loopt door over de voor- en de achterkant van het album. Van dit album heb ik een inkijkexemplaar beschikbaar.

Album Medea

Het Medea albumomslag wordt zonder meerkosten met foam afgewerkt en krijgt een foto op de voorkant.

Album Mona

De omslag van dit album bestaat uit één geheel en is leverbaar in de materialen Leer, Kunstleer, Linnen en Pinatex.

Album Niki

De omslag van het Niki album is van leer,kunstleer of linnen. Het leer of kunstleer kan worden voorzien van embossing, folie-embossing of UV-print. Het album heeft stiksel langs de rand, wat in diverse kleuren kan worden uitgevoerd.

Album Tessa

Dit omslag bestaat uit twee delen van hetzelfde materiaal. De optionele maar gratis foam opvulling laat het album wat zachter aanvoelen en geeft het een chique uitstraling

Een Konpoli basis-album van één van de bovenstaande series en met 3- pagina’s kost:

 • 25x25cm  €250,-
 • 30x30cm €310,-   (aanbevolen)
 • 35x25cm  €335,-
 • 35x35cm  €370,-
 • 40x30cm €370,-

Opties

Aan deze albums kunnen de volgende opties worden toegevoegd:

 • Extra pagina’s afhankelijk van grootte, per 2
  • 25×25 cm €13
  • 30×30 cm €15
  • 35×25 cm €18
  • 35×35 cm €21
  • 40×30 cm €21
 • UV-print 1 of 2 regels of eigen ontwerp 10×10 cm  €40
 • Kunstleren hoes met veter, alle formaten €50
 • Boxen hout en kunstleer
  • 25×25 cm €60
  • 30×30 cm €65
  • 35×25 cm €65
  • 35×35 cm €70
  • 40×30 cm €75
 • UV-print 1 of 2 regels of eigen ontwerp 10×10 cm op box of hoes €40,-
 • Pinatex* omslag €50

*ananasleer

Hoeveel foto’s passen er in een trouwalbum?

Hoeveel foto’s er in een album passen hangt natuurlijk af van de grootte en het aantal pagina’s van het album. In de tabel hieronder staat het aantal dat in een album kan waarbij er ruimte is om te spelen met de grootte van de foto’s. Natuurlijk kunnen er wel meer in maar dan wordt het proppen,dat is niet mooi. Zet ook niet te veel foto’s in het album, het moet een beetje spannend blijven. Ga je over het aantal heen dat in je gekozen formaat past, dan kan je een paar pagina’s bij laten plaatsen of je kan een groter album nemen.

Maat (bxh)Pagina’sAantal foto’s
25×253050
30×203060
30×303065
35×253065
35×353085
40×303090

Omslagmaterialen en kleuren

Er zijn zoveel kleuren mogelijk en meerdere materialen. Ik heb daar een aparte pagina voor gemaakt.

Kadotip

Zie je op tegen de kosten van een trouwalbum? Vraag het als kado aan ouders of gasten. Voor hen is dat leuk omdat u iets concreets en tastbaars van hen hebt gekregen.

Omdat je zo’n album niet elke dag koopt geef ik graag wat tips mee waar je op moet letten bij het kiezen van een trouwalbum. Zoek met deze tips jullie ideale trouwalbum uit. Het hier genoemde Maya album is erg populair, maar de keuze is aan jullie!