Een trouwalbum is de perfecte manier om al de mooie foto’s te bewaren en te delen met vrienden en familie. Het is een tastbare herinnering aan een heerlijke dag, erg leuk in het begin en elk jaar meer waardevol. Het is belangrijk om een album te kiezen dat bij je past.

Stel je trouwalbum zelf samen

Het samenstellen van een trouwalbum kan best een uitdaging zijn omdat je honderden foto’s hebt om uit te kiezen. Kijk er op je gemak samen naar welke foto’s je absoluut wilt opnemen. Bedenk ook dat een trouwalbum niet alleen bedoeld is om te laten zien aan anderen, maar ook om jezelf en je partner nog jarenlang te laten terugdenken aan deze dag. Kies daarom foto’s die voor jullie beiden belangrijk zijn en die de sfeer en emoties van de dag goed weergeven. Zo zal je jaren later nog steeds genieten van dit mooie herinneringsalbum. Als je er niet uitkomt wil ik best een voorzet geven maar het is natuurlijk het leukste als het van jullie zelf komt. Zo ben je er zeker van dat je een prachtig album krijgt dat de belangrijkste momenten van jullie trouwdag op een mooie manier vastlegt.

Wat kost een trouwalbum?

Wat kost een trouwalbum dan? Het mini-album van 15×20 centimeter is gratis bij de trouwreportage zonder volledig album en heeft plaats voor 8 liggende foto’s. Als je kiest voor een reportage met een 25x25cm album met 30 pagina’s betaal je voor dat album €250,-. Je kan het album verder upgraden. Dat kan door een groter formaat en/of het toevoegen van opties zoals een UV-print. Voor een groter album adviseer ik een album van 30×30 cm en 30 pagina’s.

De pagina’s van de albums hebben een kern van PVC. Ze zijn daardoor erg solide en kreuken niet.
De albums zijn leverbaar met een linnen, kunstleren of leren omslag in een groot aantal kleuren en verschillende opties. Laat je dus niet leiden door de kleur of het materiaal van het voorbeeld. Kunstleer is erg populair en ik denk dat dat terecht is. Het is vuilafstotend en erg mooi.
Je kan kiezen voor een van de volgende albums:

Amara, Cosmo, Callia, Hera, Diana, Tessa, Medea, Mona, Alexandros, Maya en Niki.

Opties

Aan de albums kunnen de volgende opties worden toegevoegd:

OptiePrijs
2 extra pagina’ s (25×25)€15,-
UV-print 1 of 2 regels€50,-
kunstleren hoes
met leren veter
€50,-
leren omslag€50,-
pinatex* omslag€50,-

*= Pinatex is een eco-vriendelijk textiel gemaakt van ananasbladvezels; diervrij, duurzaam en innovatief. Het wordt steeds vaker gebruikt als diervriendelijk alternatief voor leer.

Hoeveel foto’s passen er in een trouwalbum?

Hoeveel foto’s er in een album passen hangt natuurlijk af van de grootte en het aantal pagina’s van het album. In de tabel hieronder staat het aantal dat in een album kan waarbij er ruimte is om te spelen met de grootte van de foto’s. Natuurlijk kunnen er wel meer in maar dan wordt het proppen,dat is niet mooi. Zet ook niet te veel foto’s in het album, het moet een beetje spannend blijven. Ga je over het aantal heen dat in je gekozen formaat past, dan kan je een paar pagina’s bij laten plaatsen of je kan een groter album nemen.

Maat (bxh)Pagina’sAantal foto’s
25×253050
30×203060
30×303065
35×253065
35×353085
40×303090

Omslagmaterialen en kleuren

De albums zijn leverbaar in diverse kleuren en materialen, ik heb daar een aparte pagina voor gemaakt.

Kadotip

Zie je op tegen de kosten van een trouwalbum? Vraag het als kado aan ouders of gasten. Voor hen is dat leuk omdat u iets concreets en tastbaars van hen hebt gekregen. Je kan ook het standaard kleine trouwalbum inruilen, je krijgt daarvoor €15,- korting op het grote album.

Omdat je zo’n album niet elke dag koopt geef ik graag wat tips mee waar je op moet letten bij het kiezen van een trouwalbum. Zoek met deze tips jullie ideale trouwalbum uit. Het hier genoemde Maya album is erg populair, maar de keuze is aan jullie!