Project Description

Trouwfotograaf Havixhorst in Schiphorst, Drenthe

Trouwfotograaf Drenthe: De Havixhorst. Is het de mooiste trouwlocatie van Drenthe? Misschien wel. Het 4-sterren hotel/restaurant/landgoed gooit hoge ogen. De luxe uitstraling en de huiselijke sfeer op het landgoed maakt het heel geschikt voor een bruiloft. Het plaatsje De Schiphorst ligt in Drenthe bijna op de grens met Overijssel.

Vanwege nog geldende coronamaatregelen kon de bruiloft nog niet groots gevierd worden. Er was dan ook besloten het alleen met de kinderen en kleinkinderen te doen. Petra en Bart hadden voor de nacht na de bruiloft een aantal kamers afgehuurd zodat ze met de kinderen en kleinkinderen zich tot ‘s avonds laat lekker konden laten verwennen. En ze hebben ervan genoten! Het grote feest komt dan later wel.

Toen ik rond de middag aankwam waren Petra en Bart er al, in afwachting van de gasten. Ik kon nog op mijn gemak door de tuinen lopen om op de mooiste plekjes te kijken hoe het licht straks zou vallen. Het was die dag volledig bewolkt, ik hoefde niet op te passen voor harde schaduwen. Plaatsjes genoeg in de beeldentuin, onder andere in de monumentale kas achterin. Door even rond te lopen had ik ook mooi de kans om een mooie foto van het landhuis te maken

Terwijl ik nog buiten liep arriveerden de eerste gasten en even later werd er aangeschoven voor de bruidslunch, Het werd een gezellige familiebijeenkomst met een luxe uitstraling. Ook ik mocht meegenieten van de heerlijkheden die uit de keuken kwamen.

Petra’s dochter mocht de bruid helpen met de voorbereidingen. Ik legde het laatste stukje vast, waaronder natuurlijk het dichtritsen van de jurk. Een eenvoudige handeling die toch symbolisch is en waar over nagedacht is wie het doet.

De bruid werd traditioneel door een familielid weggegeven. In dit geval door de zoon van de bruid die zijn moeder de trap af begeleidde, waar de bruidegom met het bruidsboeket stond te wachten. Stralende ogen bij deze first look op de trap.

Omdat Schiphorst onder de Drentse plaats Meppel valt was behalve de trouwambtenaar ook een gastvrouw van de gemeente Meppel voor de bruiloft overgekomen. Onder haar ogen vertelde de trouwambtenaar het verhaal van Bart en Petra en verbond hen in de echt. Daarna… tijd voor champagne en voor het aansnijden van de prachtige taart met de datum van deze bijzondere dag erop gespoten.

Er werd nog even wat nageborreld en toen was het tijd voor mij om me terug te trekken. Toen ik thuis was ben ik meteen aan de slag gegaan met de foto’s. Ik kon ze dan ook de eerste foto’s sturen terwijl het feest nog aan de gang was. Ik ben altijd wel snel met de eerste foto’s maar dit was ook voor mij wel extra leuk!